Keresés...

I. Pécsi Konfuciusz Nap

  • szeptember 26. szombat, 14 óra
A PTE Egészségtudományi Kar Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézete az idei évben szervezi meg először a Konfuciusz Intézetek hagyományos szeptemberi rendezvényét, Konfuciusz Nap címmel.


A program apropója a több ezer éves hagyományokra épülő Őszközép Ünnep, melyet a kínai holdnaptár szerint tartanak a nyolcadik holdhónap tizenötödik napján. A kínai újév után ez a második legnagyobb kínai fesztivál. Jellegzetes étele a holdsütemény, melyet a programon megkóstolhatnak a rendezvényre kilátogató vendégek.

Az első pécsi Konfuciusz Napra a Pécsi Napok rendezvénysorozat keretében, nagyszabású szabadtéri programmal készül az intézet.

A kétnapos rendezvényen autentikus kínai zenészeken és táncosokon túlmenően bemutatkoznak az Egészségtudományi Kar zenei tehetségei is, valamint fellép a VoiSingers kórus, és a PTE Táncoló Egyetem egyaránt.

A rendezvény családokat szólít meg, így szeptember 26-án, szombaton délután 14 órától mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő programot. A kicsik papírsárkányt építhetnek, kipróbálhatják a kínai kalligráfiát és csomózást, a nagyobbak harcművészeti bemutatókon és koncerteken vehetnek részt.

Igazi különlegességnek ígérkezik a pekingi Foreign Studies University művészeti csoportjának bemutatója, melyre szeptember 27-én 14 órától kerül sor Széchenyi tér nagyszínpadán.

A rendezvényen a részvétel ingyenes.

A kétnapos programot dr. Bódis József, a PTE rektora, dr. Betlehem József, a PTE ETK dékánja, valamint prof. Mao Hong, a PTE ETK HKO Konfuciusz Intézet kínai igazgatója nyitják meg.

 
Elejére!