Keresés...

Ötödször is: Édes Napok

Európa egyik legnagyobb édesség-fesztiváljává nőtte ki magát az a nagyszabású rendezvény, amelyet ezen a hétvégén immár ötödször rendeznek meg a Budai Várban. „Az Édes Napok egy új sikertörténetként az egész ágazat fellendülését segíti elő.

Az új hazai márkák a patinás hagyományok alapjain biztosíthatják a magyar élelmiszergazdaság felemelkedését is” – emelte ki köszöntőjében Simon Attila István, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.


Mint mondta, ahogy például a Forma 1-ben, úgy a gasztronómiában is a csúcsmárkák „húzzák magukkal előre” a színvonalat, diktálják a szakma tempóját. Simon Attila hangsúlyozta, hogy pénteken a tradicionális magyar édességek napját ünneplik a fesztiválon. „Mindez a legjobb példája annak az értékmentő, értékteremtő tevékenységnek, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium a hungarikumokkal és az értéktárak országos hálózatának kiépítésével támogat.” – húzta alá. A tárca emellett felelősséget érez a gasztronómiai értékek megőrzése, és fejlesztése tekintetében is. Ehhez pedig a szabályozásban, a piacra jutásban, vagy akár a marketing területén tud segíteni a manufaktúráknak, illetve a kis-, és közepes vállalkozásoknak.

„Átalakulóban van a vevők gondolkodása is, számukra egyre fontosabb, hogy megbízható termelőtől, minőségi, teljes értékű magyar árukat vásárolhassanak. Ezekre a kihívásokra kell megtalálniuk a válaszokat a vállalkozásoknak. Fontos, hogy aki világszínvonalút alkot, világszínvonalú megbecsülésben részesüljön, és ehhez nemcsak a piac, de az állam is hozzátegye a maga részét: a kiszámíthatóságot és a kisebb bürokráciát.

Az elmúlt években eddig közel százezer látogató élvezhette az év legédesebb hétvégéjét, amely minden évben számos izgalmas újítással lepi meg az édességek rajongóit. A szeptember 18-20-i hétvégén több mint száz tematikus kiállító, gyártó, kereskedő és cukrász mutatja be újdonságait, kézzel gyártott, magas minőségű termékeit, vagy a válogatott világmárkák kedvelt csokoládéit. Az Édes Napok volt az első olyan magyarországi fesztivál és szakvásár, ahol ennek a nemzetközileg is új trendnek hazai résztvevői teret kaphattak.

További információk a rendezvényről: http://edesnapok.hu/

 
Elejére!