Keresés...

DEAC: szombaton jön a Honvéd


Az NB1/B-s bajnokság második fordulójában a rekordbajnok Budapesti Honvéd együttesét fogadják a Debreceni Egyetem kosárlabdázói.


A szebb napokat is megélt harmincháromszoros magyar bajnok fővárosi csapat napjainkban kiváló utánpótlásáról híres, jelenleg a másodosztály egyik legfiatalabb keretével rendelkezik. A Honvéd alacsony átlagéletkora ellenére két magabiztos győzelemmel kezdte a szezont, az első fordulóban könnyed játékkal győzték le a Tiszaújváros csapatát, majd egy előrehozott mérkőzésen, kiváló védekezést bemutatva fektették két vállra az Eger együttesét.

A DEAC viszont tovább nyújtaná másfél éve tartó hazai veretlenségi sorozatát. A debreceni csapat szezonnyitón mutatott ötvennyolc pontos sikere után a Hepp-kupában is nagyarányú győzelemmel jutott a következő körbe, kiejtve a megyei első osztályban szereplő Nyíregyháza gárdáját.

  "Remélem, hogy magabiztos győzelmet tudunk aratni szombaton is. A Honvéd két győzelemmel kezdett, biztos vagyok benne, hogy nyerni jönnek Debrecenbe is, de remélem, hogy megtartjuk tizenhét hónapja tartó hazai veretlenségünket" – mondta az U20-as nemzeti válogatottal nemrégiben Európa-bajnoki bronzérmet szerző Nagy Benedek.

A hajdúságiak jóval bővebb rotációval rendelkeznek, de a rendkívül lendületes és agresszív kosárlabdát játszó budapesti csapat okozhat kellemetlen perceket.

 "A palánk alatt sokkal erősebbek vagyunk szerintem, Takács Dániel távollétében is több meghatározó játékosunk van centerposzton, míg náluk csak Stefán Dávid az, aki igazán fel tudja venni a versenyt" – nyilatkozta a DEAC játékosa. Hozzátette: ha ki tudja használni a csapat a magassági fölényét, akkor nem lehet gond, de az első fordulónál lényegesen szorosabb összecsapás várható.

A DEAC Kamilla Gyógyfürdő október 17-én, szombaton 16 órától lép pályára a Budapesti Honvéd ellen az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A mérkőzésre a belépés ingyenes.


Erdei Ádám


 
Elejére!