Keresés...

Vajon mi köze lehet Shakespeare-nek a csernobili atomkatasztrófához? A mellékelt sajtóanyagunkból ez is kiderül, illetve bemutatkozik a Dr. Organic legújabb, hidratáló arcpakolása bioaktív csigagéllel. Nagyon örülnénk neki, ha minél többen kipróbálnátok a csigagél pakolást, ami forradalmi újdonságnak számít a szépségápolási piacon. Ha az elsők között szeretnéd tesztelni a Dr. Organic 10 ml-es kiszerelésben piacra kerülő pakolását, akkor kérlek jelezd a glazer.szilvia@vipr.hu e-mailcímen, illetve írd meg a postai címedet, ahová elküldhetjük a próbatermékeket. A csatolt fotón a Dr. Organic bioaktív csigagél arckrém, a szemkörnyékápoló szérum és az arcpakolás látható. Várom a kéréseket és bízom benne, hogy a mellékelt sajtóanyagot is érdekesnek találjátok!

Vajon mi köze van Shakespeare-nek a csernobili atomkatasztrófához?A válasz a kozmetikai iparban oly népszerű csigagélben rejlik, amelynek egyébként Britney Spears, Katie Holmes és Ashley Roberts is nagy rajongója. Magyarországon a Dr. Organic márka ismertette meg az autentikus csigagélt a szépülni vágyókkal, és márciustól már elérhető a bioaktív csigagél hidratáló arcpakolás is.


A csigák egészségre gyakorolt hatásával már az ősi Görögországban Hippokrátész – az orvostudományok atyja - is foglalkozott, aki zúzott éti csigát ajánlott a bőr sérüléseinek kezelésére, míg a csigák váladékával különböző fekélyeket és bélfertőzéseket gyógyítottak (belsőleg fogyasztva). A csigák hasznos kivonatára a XVI. században is felfigyeltek, Amroise Paré francia királyi sebész ugyanis csigaváladékot javasolt pacienseinek a terhességi csíkok eltüntetésére. Paré csigái egyébként még Shakespeare-t is megihlették, aki a Lear király tengeri szörnyeit az egykori francia sebész csigaleírásai alapján mintázta meg. Később a XX. században a spanyol onkológus, Dr. Abad Iglesias a sugárkezelések kapcsán használt csigaváladékot és azt tapasztalta, hogy meggyorsítja a súlyosan károsodott bőrszövetek gyógyulását. Még a csernobili atomkatasztrófa áldozatait is kezelte speciális krémjével, aminek alapja az éti csiga váladéka volt. A csigagél újkori, kozmetikai karrierje mintegy 30 évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy Chilei farmer arra lett figyelmes, hogy a francia konyhára szánt éti csigáit pakolgatva gyorsabban gyógyulnak a kezén sebek és sérülések. Ezen előzmények nyomán figyelt fel a csigák váladékára a szépségipar, jelent meg a piacon egyre több csigagél tartalmú termék.

A tápanyagokban, antioxidánsokban és egyéb jótékony összetevőkben gazdag csigaváladékot erre létrehozott speciális farmokon nyerik ki azzal, hogy finoman megérintik a csigákat. A kozmetikumokban felhasznált csodálatos, bőrmegújító váladék ugyanis érintésre termelődik, és nem azonos a csiga mozgását elősegítő nyálkával. A speciális csigagél aktív anyagok komplex vegyülete, amely egyedülálló arányban tartalmaz allantoint, fehérjéket, vitaminokat, alfa-hidroxi savakat, kollagént, proteázokat és elasztint is. Ezek az összetevők felelősek a gél bőrmegújító képességéért, amelynek következtében a ráncok elhalványulnak, a hegek és foltok begyógyulnak, a bőr rugalmasabb, hidratált, tiszta, fiatalosabb és üdébb lesz. A Dr. Organic bioaktív csigagél termékcsaládja idén új taggal bővült, így a szemkörnyékápoló, az arcápoló szérum, a zselé állagú csigagél és az arckrém mellé megérkezett az arcpakolás is.

Hetente egyszer ajánlott használni a pakolást: egyszerűen vigyük fel az arcra, majd 10 perc múltán nedves vattakoronggal távolítsuk el a maradékot az arcról. A pakolás mélyen behatol a bőrbe, eltávolítja a szennyeződéseket, táplálja és hidratálja a bőrt, támogatja a sejtek regenerációját.


 
Elejére!