Keresés...

A győzelem útján

A DEAC férfi kosárlabda csapata legyőzte a veretlen listavezető Békést, a DASE férfi futballistái pedig a Létavértes ellen nyertek a hétvégén.


A Békés otthonában aratott győzelmet a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a másodosztályú kosárlabda bajnokság vasárnapi játéknapján. Nagy Ágoston együttese kilenc ponttal nyert a hazai pályán eddig még veretlen listavezető ellen.

Álomszerűen kezdték a találkozót a debreceniek, két perc után már 7-0-ra is vezettek. Szép lassan felébredtek viszont a hazaiak, a negyed derekára Koma Dániel közelijével egyenlítettek. A Békés elsősorban a festéken belül igyekezett érvényesülni, míg a DEAC visszatért jól bevált játékához, nagyszerű ritmusban járatták a labdát. A negyedet Patkovic Filip duplája zárta, így két egységnyi debreceni vezetés állt az eredményjelzőn.

A második etapot a békés egy hárompontossal és két középtávolival kezdte, majd három perces kosárcsend következett a találkozón. Gál Balázs büntetőivel zárkózott a DEAC, de továbbra sem sikerült elkapnia a fonalat egyik gárdának sem, mindkét védelem nagyszerűen zárt. A minimális hazai előny a játékrész utolsó percéig kitartott, ám ekkor Nagy Botond hét pontot is szerzett, így a nagyszünetre már négy pontos előnnyel vonulhatott a Debreceni Egyetem csapata.

A fordulás után sem változott a mérkőzés képe, a hazaiak kontrolált, ám olykor lassú játékkal igyekeztek érvényesülni, míg a debreceniek nagyszerűen járatták a labdát, megpróbálták megtalálni az egyensúlyt a külső és belső dobások között. A negyed végére óriási dobópárbaj alakult ki, a nagy adok-kapokból a vendégek jöttek ki győztesen, Nagy Botond utolsó másodpercben értékesített triplájával 58-64-re alakult az állás.

A záró felvonás elejét nagyon megnyomta a listavezető, Krstic hárompontosával egyenlítettek, amire Nagy Ágoston időkéréssel válaszolt. Meg is lett az eredménye a rövid fejmosásnak: a DEAC egy 10-0-s rohamot produkált. Az utolsó percekre a győztes kiléte már eldőlt, ám a különbség mértéke egyáltalán nem volt mindegy egyik félnek sem, hiszen ősszel a békésiek tíz ponttal tudtak nyerni Debrecenben. 11 pontos vendég vezetésnél a debreceniek értékesítettek egy hárompontost, ám a játékvezetők a három másodperces szabály miatt érvénytelenítették, az ellentámadásból pedig Koma újra 9 pontra csökkentette a differenciát. Az utolsó DEAC-dobás lecsorgott a gyűrűről, de így sem lehet ok panaszra, hiszen magabiztos győzelmet arattak a listavezető otthonában.

Békési SzSK – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 76-85 (18-20; 18-20; 22-24; 18-19)


Még mindig versenyben a négy közé jutásért

A tabella második felében tanyázó Kecskeméti KE együttesét fogadta a DEAC női kosárlabda csapata az amatőr női NB1-es bajnokság vasárnapi játéknapján.

Nem kezdték rosszul a találkozót a hazaiak, bár akadtak pontatlanságok, az első negyed derekáig minden rendben ment, ha minimálisan is, de végig vezettek Földvári Andreáék. A folytatásban védekezést váltott a Kecskemét, mely láthatóan megnehezítette a debreceniek dolgát, lassú és körülményes támadásaikat rendre pontatlan dobásokkal zárták. Szerencséjükre az ellenfél sem brillírozott támadó oldalon, elsősorban fizikális fölényüket igyekeztek kihasználni, több-kevesebb sikerrel. A nagyszünetre így ritkán látható pontszegény eredménnyel vonulhattak a csapatok, 21-17-et mutatott az eredményjelző.

A folytatásban sem változott a játé képe, a vendégek nem adták fel behúzódó védekezésüket, Szabó Rékáék pedig továbbra sem találták az ellenszert. Bár minimális előnyüket a harmadik negyedben sikerült megtartaniuk a hazaiaknak, a támadó játék továbbra is döcögött. A záró felvonásban egyre inkább elbátortalanodtak a debreceniek, üres helyzeteiket nem tudták értékesíteni, míg a KTE türelmes játékkal szép lassan a maga javára fordította az eredményt. Három pontos kecskeméti vezetésnél egy távoli próbálkozása még volt a DEAC-nak, de célt tévesztett. Kovács Imre tanítványai a vereség ellenére továbbra is versenyben vannak a négy közé jutásért, ám az utolsó két fordulóban így már nem csak saját kezükben van a sorsuk.

DEAC-Kecskeméti KE 45-50 (12-11,9-6,13-13,11-20)


Győzelemmel rajtolt a DASE

Továbbra is őrzi vezető pozícióját a labdarúgó megyei másodosztály északi csoportjában a DASE, a tavaszi nyitó fordulóban a középmezőny elején tanyázó Létavértes SC '97 alakulatát győzte le. A találkozón több új szerzemény is bemutatkozott debreceni oldalon, így az NB I-et is megjárt hálóőr, Matkó Zsolt, valamint a szintén most debütált Gajda Attila és Dobi Krisztián is nyertes csapattagként kezdhette meg DASE-s karrierjét.

Viszonylag hamar, már a találkozó 8. percében sikerült megszerezniük a vezetést a debreceni egyetemistáknak, miután Takács Tamást buktatták a tizenhatoson belül, majd a megítélt büntetőt Kovács Miklós a hálóba vágta. Valamivel több mint negyedóra múlva jött az újabb DASE gól: egy balról érkezett beadást vett át a kapu előterében Kovács Miklós, majd egy igazítás után a léc alá bombázott.

A második gól után sem állt le a DASE, egy remek baloldali akciót követően a csapatkapitány, Takács Tamás érkezett a második hullámba, majd okosan a bal alsóba gurított 12 méterről. Az első félóra végén jött a válasz a vendégektől. Egy 25 méteres szabadrúgást tekert szép mozdulattal a rövid alsóba Kontor Gábor. A 31. percben kialakított eredmény egészen a találkozó végéig nem változott, annak ellenére, hogy számos helyzetet sikerült kidolgozniuk labdarúgóinknak az ellenfél kapuja előtt.

DASE - Létavértes SC '97 3-1 (3-1)


by Erdei Ádám
 
Elejére!