Keresés...

Legális és biztonságos tuningolás: életek múlnak rajta

A nem megfelelően átépített és forgalomban használt járművek komoly közlekedésbiztonsági kockázatot jelenthetnek, életek múlhatnak rajta. A Nemzeti Közlekedési Hatóság és a Totalcar.hu internetes autós portál a ma kezdődő és vasárnapig tartó nemzetközi Autó, Motor és Tuning Show-n bemutatja a legális autóátépítés teljes folyamatát, az ehhez szükséges hivatali teendőktől kezdve a műszaki tudnivalókig. Az együttműködők célja az illegális járműátalakítások számának csökkentése, a közlekedésbiztonság növelése.

A hatóság, az internetes autós portál és a kiállításszervezők közös célja az érdeklődök pontos és hiteles tájékoztatása annak érdekében, hogy egy gyári jármű átépítése mindig a jogszabályoknak megfelelő, biztonságos és minőségi megoldásokat kövesse. Amennyiben a bemutatott módon zajlik az átalakítás, akkor az autó forgalomképes marad, teljesíti az időszakos műszaki vizsgálat követelményeit. A referencia értékű akció célja, hogy egyértelművé tegye: a járműátalakítás legális formája jelent garanciát a biztonságos tuningolásra.

A március 18-20. között rendezendő  AMTS kiállításon kiemelt figyelmet szentelnek az „Autóépítés Élőben” programnak: az AMTS csapata a rendezvény három napja alatt teljesen átalakít egy BMW Z4-es roadstert.

Az élő járműátépítéssel párhuzamosan előadássorozat zajlik a kiállításon a legális tuningolás témájában, továbbá a Nemzeti Közlekedési Hatóság standján (D pavilon, 2. stand) a hatóság szakemberei közlekedésbiztonsági játékokkal, kiadványokkal, tuningolással kapcsolatos szaktanácsadással várják a kiállításra látogatókat.


Autó, Motor és Tuning Show-n bemutatja a legális autóátépítés teljes folyamatát.
 
Elejére!