Keresés...

Tavaszköszöntő a madarak birodalmában, a Tisza tavon


  • 2016. március 12-14-IG 11 ótától


Különleges ökoturisztikai programokkal várja a természeti élményekre nyitott érdeklődőket a március 15-kei hosszú hétvégén a tiszaörvényi Szabics Kikötő és Szabadidőpart. Tavaszköszöntő túráink középpontjában a Tisza menti madárdalos ártéri erdők tollas lakói állnak. A túrák a kikötőhöz tartozó, 2011-ben, illetve 2015-ben „Az év ökoturisztikai tanösvénye” címet elnyert Tiszavirág ártéri sétaúton és Örvényi pákász tanösvényen haladnak.

2016. március 12.  11 óra

A természet különleges pillanatai fényképeken – fotóverseny amatőr természetfotósok részére

A kora tavaszi erdő különleges élővilágát és pillanatait örökítse meg fényképezőgépe segítségével! A túra előtt előadást hallgathatnak meg a természetfotózás rejtelmeiről, majd a Tiszavirág ártéri sétautat és az Örvényi pákász tanösvényt barangoljuk be szakvezető és természetfotós szakember segítségével. A madarak fényképezését madáretető és reflexüveges fotós les is segíti. A túrán készült fotókat közösen kielemezzük, és a legjobb fényképek készítője értékes díjban részesül.

A komplett program ára: felnőtt – 1.500 Ft; gyerek/diák/nyugdíjas: 1000 Ft; 3 év alatt ingyenes


2016. március 13. és 14. 11 óra

Mutasd az odúdat, s megmondom ki vagy! – ismerkedés a mesterséges madárodúkkal, közös odúkihelyezés a sétaút mentén

Madárhang, madártoll és madárfészek felismerő játékkal és különleges meglepetésekkel várjuk a kirándulókat. A rügyek fakadnak, az ártéri erdő énekesmadarai lassan visszatérnek és énekükkel jelzik területüket. Madárdaltól hangos a nád a gyékény és az erdő is. A Tiszavirág ártéri sétaút és az Örvényi pákász tanösvény útvonalán haladó gyalogtúra során a madarakkal való ismerkedést szakvezető segíti.

A komplett program ára: felnőtt – 1.500 Ft; gyerek/diák/nyugdíjas: 1000 Ft; 3 év alatt ingyenes


 
Elejére!