Keresés...

Bemutatkozik az első hazai zöld rendszámos elektromos oktatóautó

Már zöld rendszámos, elektromosan tölthető Plug-In autón is lehet autóvezetést tanulni. 2016. június 22-én 8.50-kor kerül sor Magyarországon először zöld rendszámos forgalmi vizsgára, amit a stand-up sztár, a Showder Klubból is ismert Somogyi András kommentál.

Szerencsére itthon is egyre többen tekintik fontosnak, hogy a környezetvédelmet a közlekedés esetében is figyelembe vegyék, és ezért elektromos vagy hibrid autót vásárolnak, illetve már arra is nyílik lehetőségük, hogy a tanulás során kíméljék a környezetet a zéró emissziós üzemmóddal.

A környezettudatos szemlélet alakításában már az autóvezetés-oktatásnak is nagy szerepe van, hiszen aki elektromos, illetve hibrid autón tanul vezetni, és az oktatás során elsajátítja a gazdaságos üzemeltetés fogásait, az később nagy valószínűséggel ennek szellemében dönt majd, amikor autóvásárlásra kerül sor. Aki a Plug-In hibridet választja, az a dugókban nem benzin- vagy dízelgőzt pufog ki: a hagyományos motor mellett egy tölthető (Plug-In) elektromos motor is van benne, és ezeket váltva használva kíméletesebb a környezethez. A Plug-In oktatóautó a rutinpályán 100%-ban, a városi forgalomban pedig nagyrészt zéró emissziós elektromos meghajtással üzemel.

Ha érdekli a zöld rendszámos Plug-In oktatóautó forgalmi vizsgán történő debütálása, illetve szeretné meghallgatni Somogyi András stand-upját a premierről, esetleg szívesen kipróbálná, milyen vezetni az autót, szeretettel várjuk június 22-én, a Magyar Autóklub Berda József utcai tanpályáján.

Részletes program
8:50-tól 9:40-ig Az első hazai zöld rendszámos forgalmi vizsga.
9:40-től 10:00-ig A vizsgát követően Somogyi András autós stand-upja és beszélgetési lehetőség a vizsgázóval, illetve az oktatóval, aki autósiskola-vezető is egyben.
A vizsga után kipróbálható az autó a tanpályán.

Időpont: 2016. június 22., szerda
Helyszín: Autóklub tanpályája (IV. Berda József utca 15.) bejárattól balra a parkolóban.

Bemutatkozik az első hazai zöld rendszámos elektromos oktatóautó  Annak aki ki szeretné próbálni az autót élőben, vagy csak kíváncsi egy zöld-mazsola vizsgáztatására, nem utolsó sorban kíváncsi Somogyi András  humorista kommentáljára, akkor ott a helye!
ki a Plug-In hibridet választja, az a dugókban nem benzin- vagy dízelgőzt pufog ki: a hagyományos motor mellett egy tölthető (Plug-In) elektromos motor is van benne, és ezeket váltva használva kíméletesebb a környezethez. A Plug-In oktatóautó a rutinpályán 100%-ban, a városi forgalomban pedig nagyrészt zéró emissziós elektromos meghajtással üzemel. Plug-in motor működése.

 
Elejére!