Keresés...

Elindult a Barca-tábor

Az egyetem, a sportcentrum, a labdarúgó akadémia és a város együttműködésének köszönhetően az FC Barcelona edzőitől tanulhatnak a fiatalok.


  "Futball-lázban ég az ország, az elmúlt napok és hetek történései megmutatták, hogy milyen fontos szerepet játszik életünkben a labdarúgás. A jó csapathoz viszont megfelelő utánpótlásra is szükség van, amiben meghatározóak az olyan programok, mint ez a Barca-tábor" – jelentette ki Barcsa Lajos alpolgármester hétfőn a Barca-tábor indulása kapcsán tartott sajtótájékoztatón a Debreceni Labdarúgó Akadémián (DLA).

Az alpolgármester kiemelte - "a Debreceni Egyetem, a Debreceni Sportcentrum, a DLA és az önkormányzat együttműködése nélkül nem jöhetett volna létre ez a tábor, melyet hároméves előkészítés előzött meg, ekkor vette fel ugyanis a város a kapcsolatot a katalán egyesülettel."

Mario Jordano Avila, a tábor barcelonai koordinátora elmondta, hogy nagyon elégedett a pallagi körülményekkel, illetve nagy öröm, hogy ennyi fiatal ismerheti meg az FC Barcelona filozófiáját és módszertanát.

  "Délelőtt gyakorlati edzéseken és elméleti oktatáson sajátíthatják el a taktikai és technikai elemeket, míg a délutáni mérkőzéseken a délelőtt tanultakat kell alkalmazniuk. Fontos, hogy ezek mellett az olyan futballhoz kapcsolódó értékeket is magukévá tegyék: mint a csapatjáték, a tisztelet, a segítőkészség, az önfeláldozás és a szerénység" – sorolta Mario Jordano Avila.

Makray Balázs, a Debreceni Sportcentrum Kft. stratégiai és sportszakmai igazgatója kiemelte, hogy a tábor a gyerekek mellett a résztvevő magyar edzőknek is nagy lehetőség, hiszen két hétig intenzíven dolgozhatnak együtt a világ egyik legjobb klubjának utánpótlás-képzési szakembereivel. A sportvezető szerint az, hogy a Sportcentrum mellett a Debreceni Egyetem és a város is kiemelten kezeli az utánpótlásképzés ügyét biztosíték arra, hogy olyan hosszú távú együttműködések jöjjenek létre, amellyel folyamatosan javítható a teljesítmény.

Herczeg András, a Debreceni Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója a tájékoztatón felidézte az FCBEsclola-tábor debreceni beindításának előzményeit. Mint elmondta: Papp László polgármester és Bács Zoltán kancellár márciusban tárgyalt Barcelonában Kovács Barnabás főkonzullal, ennek eredményeképpen tudták meghirdetni a kéthetes tábort, amely csak az első lépés. A későbbiekben ugyanis a Barcelona szakembereinek felügyeletével a katalán együttes licence alapján dolgozó állandó iskola jöhet létre Debrecenben.

A hétfőn kezdődött tábor első turnusa 34 gyerekkel indult, a második turnusra is van már 50 résztvevő, de arra még lehet jelentkezni.

Az egyetem, a sportcentrum, a labdarúgó akadémia és a város együttműködésének köszönhetően az FC Barcelona edzőitől tanulhatnak a fiatalok.

 
Elejére!