Keresés...

Új Sportnagykövetek az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány élén

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány 2016. október 9-én, a 31. SPAR Maraton alatt, hivatalos keretek között nevezte ki sportnagykövetté Risztov Éva, olimpiai bajnok hosszútáv úszót, Erdei Zsolt, profi ökölvívó világbajnokot és Tóth Tamás, paralimpiai arany-és bronzérmes úszót.


Az UNICEF évek óta építi jótékony futóközösségét, melynek központi eleme a közösségi adománygyűjtő felület, az unicefcsapat.unicef.hu oldal, melyen bárki indíthat adománygyűjtést, aki valamilyen sportaktivitáson kíván részt venni. A vállalkozó kedvűeknek nincs más dolguk, mint a sporteseményen való regisztrálás után létrehozni a saját, csapatuk vagy esetleg vállalatuk kampányoldalát, ahol a saját maguk által meghatározott összeggel segíthetnek a veszélyben lévő gyerekeknek. Erre és a jótékony sportolás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet a három, frissen kinevezett Sportnagykövet is.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen nagyszerű sportolók álltak mellénk és a jó cél érdekében együtt tehetünk még többet a nehéz sorsú gyerekekért. – mondta Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója. A Sportnagykövetek segítségével azt reméljük, hogy minél több emberhez el tudjuk juttatni a jótékony sportolás eszméjét!”

Olimpiai- és világbajnokok társaságában

A közösségi sporteseményekhez kapcsolódó kampányokhoz a lelkes amatőrökön kívül idén olyan sportolók is csatlakoztak, mint Risztov Éva, olimpiai bajnok hosszútáv úszó, a világbajnok ökölvívó Erdei „Madár” Zsolt, vagy Tóth Tamás, paralimpiai arany- és bronzérmes úszónk. Az így összeálló teamben profi versenyzők és amatőr sportemberek közösen, az UNICEF csapat tagjaiként vált-vállvetve gyűjthetnek a rászoruló gyerekekért. Az UNICEF csapat tagjaként, mindenki hős lehet, mindenki nemes célt segíthet, miközben legkedvesebb hobbijának is hódol.

Jótékony sportolás

Gyerekek millióit veszélyezteti éhezés, víz-és gyógyszerhiány, háborús konfliktus, az erőszak és a nélkülözés más formái. Világszerte, naponta 16.000 gyerek hal meg 5 éves kora előtt megelőzhető okokból, amely esetek több mint fele a súlyos alultápláltságra vezethető vissza. Az UNICEF azért dolgozik, hogy ezeknek a gyerekeknek ne vesszen el a gyerekkoruk és szerencsésebb társaikhoz hasonlóan – sporthasonlattal élve – állhassanak rajtvonalhoz.
A Sportnagykövetek főbb feladata is az lesz, hogy felhívják a figyelmet az UNICEF fő céljaira és hírnevükkel segítsék a legszegényebb sorsú gyerekeket.

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány 2016. október 9-én, a 31. SPAR Maraton alatt, hivatalos keretek között nevezte ki sportnagykövetté Risztov Éva, olimpiai bajnok hosszútáv úszót, Erdei Zsolt, profi ökölvívó világbajnokot és Tóth Tamás, paralimpiai arany-és bronzérmes úszót.

 
Elejére!